ViktVäktarna - Matig potatissallad med majs, avokado och räkor

Matig potatissallad med majs, avokado och räkor

10
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktigt matig sallad med potatis, räkor, majs, avokado, ägg och ädelost. Och så en syrlig balsamvinägerdressing. Med potatis, ägg och majs färdigkokt går den i raketfart! Helt ljuvlig till lunch eller middag i solen.

Ingredienser

Färskpotatis

600 g, kokt, kall

Romansallad

1 st

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del, kokt, kall

Cocktailtomater

250 g

Avokado

2 liten(t)/små

Ägg

4 st, kokta, kalla

Skalade räkor

300 g, gärna stora

Ädelost 30%

4 msk

Balsamvinäger

3 msk

Olivolja

1 msk

Vatten

1 msk

Instruktioner

  1. Tärna potatis, hacka sallad, skär av kornen från majskolvarna, halvera tomater, skiva avokado och klyfta ägg.
  2. Lägg upp på ett serveringsfat tillsammans med räkor. Toppa med smulad ost.
  3. Vispa ihop vinäger, olja, vatten och lite salt och ringla över salladen. Servera direkt.