Melanzane alla parmigiana (auberginegratäng)
3
Points®
Total tid
1 tim 45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 25 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
För den som älskar lasagne, men vill vara sparsam med sin Pointsbudget, är melanzane alla parmigiana ett utmärkt alternativ! En örtig tomatbaserad gratäng med aubergine, parmesan och krispiga brödsmulor som passar bra som lunch eller lättare middag.
Detta recept ger två gratänger (två flugor i en smäll alltså) och godast blir det om den som inte ska ätas samma kväll inte heller gräddas. Spara den i kylen med plastfolie några dagar eller i frysen upp till 3 månader och grädda när det är dags att äta!
Ingredienser
Aubergine
4 medelstor(t)/medelstora, stora
Olivolja
1 msk
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
3 klyfta(or)
Rapsolja
2 tsk
Oregano
1 msk, torkad
Krossade tomater
3 förp
Basilika
4 msk, hackad
Parmesanost
2 dl
Panko ströbröd
½ dl
Sallad
140 g