ViktVäktarna - Melon- och papayacarpaccio med glass

Melon- och papayacarpaccio med glass

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
För många är carpaccio synonymt med oxfilé, men vad det egentligen handlar om är ju bara väldigt tunt skivat kött eller fisk, eller som i detta fall, papaya och melon. Till det serverar vi en glass på kokosmjölk, mango och ananas. Och så en lime- och myntadressing.

Ingredienser

Papaya

1 st

Honungsmelon

½ st

Sirap

4 tsk

Lime

4 msk, pressad

Mynta

1 msk, färsk, finhackad

Kokosflingor torkade

2 tsk

Ananas

200 g, fryst

Mango

200 g, fryst

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Instruktioner

  1. Skala och halvera papaya och melon. Skiva tunt och lägg upp på tallrikar.
  2. Blanda ihop hälften av sirapen med pressad limesaft och mynta, droppa över frukten och strö över kokosflingor.
  3. Lägg ananas, mango, kokosmjölk och resterande sirap i en mixer och kör till en slät glass. Servera till frukten.

Anteckning

Det är viktigt att ha en riktigt vass kniv så att det går att skära tunna skivor.