ViktVäktarna - Mexikansk färsgryta

Mexikansk färsgryta

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Allt-i-ett-grytor är något av det bästa vi vet! Det går ofta snabbt, blir gott och genererar minimalt med disk. Här har vi en fajitakryddad färsgryta med bönor, majs och paprika. Toppad med ost, fraiche och koriander är den en garanterad hit!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 5%

500 g

Taco kryddmix

2 msk, fajitakrydda

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl, snabbkokt

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

3 dl

Krossade tomater

1 förp

Vatten

4 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Ost riven 17%

2 dl

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Finhacka lök och strimla paprika.
  2. Värm olja i en djup panna och stek lök och färs ca 5 minuter. Blanda ner kryddmixen låt steka med 1 minut.
  3. Blanda ner ris, paprika, skölja och avrunna bönor, majs, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda under lock tills riset är nästan helt klart, ca 10-15 minuter.
  4. Ta från värmen och blanda ner hälften av koriandern och strö över osten. Lägg på locket och låt stå ca 5 minuter.
  5. Toppa med resterande koriander och servera med yoghurt och limeklyftor.