ViktVäktarna - Mexikansk sallad med grillade kammusslor

Mexikansk sallad med grillade kammusslor

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch sallad med ananas, äpple, salladslök, koriander, en massa lime och grillade kammusslor och chilifrukter. Lite som en grillad version av den peruanska fisksalladen ceviche. Servera som en förrätt eller som en del i en tacobuffé.

Ingredienser

Salt

1 tsk

Spiskummin

½ tsk

Svartpeppar

¼ tsk

Chilipeppar

4 st, grön/gröna, pimiento de padron

Pilgrimsmusslor

300 g, eller annan kammussla utan skal

Rapsolja

1 msk

Tomat

3 st

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, syrligt

Ananas

150 g

Salladslök

2 st

Koriander

1 knippe(n)

Olivolja

2 msk

Lime

2 st

Instruktioner

  1. Blanda salt, spiskummin och peppar.
  2. Halvera chilin på längden och tryck till så att de blir platta.
  3. Trä musslorna och chilin på spett, pensla med olja och strö över ¾ tsk av saltblandningen.
  4. Tärna tomat, äpple och ananas, strimla salladslök och hacka koriander grovt. Blanda ihop med olivolja, rivet skal och pressad saft från lime och resten av saltblandningen.
  5. Grilla spetten på direkt värme tills musslorna fått fin färg, 2-3 minuter per sida. Trä av musslor och chili från spetten och skär i mindre bitar. Blanda ner i salladen och servera direkt.

Anteckning

Är du ett avokadofan passar det bra att blanda ner på slutet.