Mexikansk sallad med grillade kammusslor
3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch sallad med ananas, äpple, salladslök, koriander, en massa lime och grillade kammusslor och chilifrukter. Lite som en grillad version av den peruanska fisksalladen ceviche. Servera som en förrätt eller som en del i en tacobuffé.
Ingredienser
Salt
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Svartpeppar
¼ tsk
Chilipeppar
4 st, grön/gröna, pimiento de padron
Pilgrimsmusslor
300 g, eller annan kammussla utan skal
Rapsolja
1 msk
Tomat
3 st
Äpple
1 medelstor(t)/medelstora, syrligt
Ananas
150 g
Salladslök
2 st
Koriander
1 knippe(n)
Olivolja
2 msk
Lime
2 st