Foto av Midsommarpaj med potatis från WW ViktVäktarna

Midsommarpaj med potatis

9
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Denna matpaj är en fest för både öga och gom. Den passar lika bra till midsommarmaten som till sommarens buffé. Njut den med familj och goda vänner.

Ingredienser

Grahamsmjöl

2 dl

Vetemjöl

1½ dl

Cottage cheese, naturell 4%

100 g

Margarin flytande 80%

100 g

Färskost 4%

200 g

Kvarg naturell 1%

2 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Salladslök

2 st

Färskpotatis

500 g

Rapsolja

2 msk

Senap (dijon)

2 msk

Rädisor

10 st, 1 knippe

Lök

½ st, röd/röda

Gräslök

½ knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda samman mjöl, cottage cheese och margarin och tryck ut i en pajform. Ställ gärna kallt ca 30 min. Grädda sedan i ugn ca 15-20 min. Låt det bli kallt.
  3. Koka potatis och låt den svalna.
  4. Blanda färskost, kvarg, vitlök och hackad salladslök, smaka av med salt och peppar. Bred ut det i pajskalet.
  5. Halvera potatisen och blanda med olja och senap. Lägg dem i pajskalet. Garnera med rädisor, rödlök och gräslök.

Anteckning

Pajen passar lika bra på buffébordet som till grillat kött, kyckling eller lax.