![ViktVäktarna - Miso- och apelsinglaserad lax](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/5ed75813a0573b0011a78b96/5aaeca34-c871-4531-a2e5-1fbf0f1661ff/o4kpdacmbuqaah5i6ozc.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Miso- och apelsinglaserad lax
7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi vardagslyx! Lax smaksatt med miso, honung, pressad apelsin och mirin som steks så att de får en nästan karamelliserad yta och sedan toppas med sesamfrön - HUR gott som helst. Dessutom serveras de med en god och tuggig vildrismix och en spenatsallad med sesamolja, apelsin och pumpakärnor.
Ingredienser
Vildrismix, okokt
2 dl
Misopasta
2 msk, vit
Honung, flytande
½ msk
Apelsin
1 st
Mirin (sött risvin)
½ tsk
Lax
600 g
Pumpakärnor
2 msk
Rapsolja
2 tsk
Sesamfrön
2 tsk
Sesamolja
1 tsk
Spenat, färsk
70 g