Miso- och apelsinglaserad lax
7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi vardagslyx! Lax smaksatt med miso, honung, pressad apelsin och mirin som steks så att de får en nästan karamelliserad yta och sedan toppas med sesamfrön - HUR gott som helst. Dessutom serveras de med en god och tuggig vildrismix och en spenatsallad med sesamolja, apelsin och pumpakärnor.
Ingredienser
Vildrismix, okokt
2 dl
Misopasta
2 msk, vit
Honung, flytande
½ msk
Apelsin
1 st
Mirin (sött risvin)
½ tsk
Lax
600 g
Pumpakärnor
2 msk
Rapsolja
2 tsk
Sesamfrön
2 tsk
Sesamolja
1 tsk
Spenat, färsk
70 g