ViktVäktarna - Miso- och apelsinglaserad lax

Miso- och apelsinglaserad lax

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi vardagslyx! Lax smaksatt med miso, honung, pressad apelsin och mirin som steks så att de får en nästan karamelliserad yta och sedan toppas med sesamfrön - HUR gott som helst. Dessutom serveras de med en god och tuggig vildrismix och en spenatsallad med sesamolja, apelsin och pumpakärnor.

Ingredienser

Vildrismix, okokt

2 dl

Misopasta

2 msk, vit

Honung, flytande

½ msk

Apelsin

1 st

Mirin (sött risvin)

½ tsk

Lax

600 g

Pumpakärnor

2 msk

Rapsolja

2 tsk

Sesamfrön

2 tsk

Sesamolja

1 tsk

Spenat, färsk

70 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda misopasta, honung, rivet skal från ½ apelsin och 2 msk pressad apelsinsaft och mirin och vänd laxfiléerna i blandningen.
  3. Rosta pumpakärnor i en torr panna.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek laxen på båda sidor tills de är så genomstekta du vill ha dem. Toppa med sesamfrön.
  5. Blanda 1 msk pressad apelsin med sesamolja och blanda med spenat och pumpakärnor.
  6. Servera laxen med ris och spenatsallad.