Foto av Mjölksyrade grönsaker från WW ViktVäktarna

Mjölksyrade grönsaker

0
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Mjölksyrade grönsaker är både vackert att se på och nyttigt för kroppen. Kan varieras i det oändliga.

Ingredienser

Morot

400 g

Vitkål

900 g, Vitkål/spetskål

Salt

1 msk, jodfritt

Senapsfrön

2 tsk

Vatten

2 dl

Salt

1½ tsk

Instruktioner

  1. Skala morötterna. Strimla morötter, vitkål och spetskål. Blanda morötter och kål för sig med salt. Låt det stå en stund i rumstemperatur. Koka lagen och låt den svalna. Massera grönsakerna med händerna eller stöt så att vätskan pressas ut. Lägg det i en burk, med tätslutande lock. Lämna 2 cm till ovankant. Grönsakerna skall täckas av vätska, häll ev på saltlag. Stäng burken och ställ mörkt i rumstemperatur. Öppna burken 1-2 ggr per dag. Fyll på med saltlagen om vätskenivån sjunker. När det inte längre pyser när du öppnar behöver du inte öppna locket längre. Ställ burken i kylen. Oöppnad burk håller i flera månader. Öppnad burk håller ca 1 månad.