Foto av Mojitomarinerad ananas från WW ViktVäktarna

Mojitomarinerad ananas

11
Points®
Total tid
2 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fruktig, supergod dessert med vaniljpannacotta och marinerad ananas! Hjärtformen passar extra bra på Alla hjärtans dag, men kan givetvis varieras i form.

Ingredienser

Gelatinblad

2 st

Vaniljstång

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

3 dl

Socker

3 msk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Rom 40%

8 cl, vit

Rörsocker

2 msk

Lime

2 st

Mynta

2 msk

Ananas

½ st

Pekannötter

8 halv(t)/halvor

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Skrapa ur vaniljstången och koka frön och stång med grädde och socker ett par minuter, drag åt sidan och lägg i gelatinbladen, vispa slätt och sila smeten.
  3. Vispa ner yoghurten och häll upp i formar. Låt stå i kylskåp minst två timmar.
  4. Blanda ihop rom, rörsocker, skal och saft från lime och hackad mynta. Dela ananasen i bitar och slå marinaden över den. Låt marinera minst en halvtimme.
  5. Lägg ananasen på pannacottan och häll på lite av marinaden, toppa med en rostade pecannötshalvor.

Anteckning

Tips! Har du bråttom går det bra att snabbkyla i frysen en halvtimme och sedan ställa i kylen