Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök
9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rösti gjorda på både potatis och morot blir lite sötare än vanliga potatisrösti. Dessa toppas med picklad lök, räkor, yoghurt och gräslök och de funkar exakt lika bra om du vill lyxa till det en vardag som om du ska bjuda hem grannarna på middag en lördagkväll! Du kan också välja att göra minirösti, med samma topping, och bjuda på dem till fördrinken – känns hur lyxigt som helst.
Ingredienser
Picklad lök
1 medelstor(t)/medelstora, 1 rödlök, ¼ dl ättikssprit, ½ dl socker och ½ dl vatten
Potatis
800 g
Morot
300 g
Lök
1 st, gul/gula
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Rapsolja
1½ msk
Turkisk yoghurt 10%
2 dl
Skalade räkor
300 g, ca 1 kg med skal
Gräslök
1 knippe(n)