ViktVäktarna - Morotssoppa med kyckling och nudlar

Morotssoppa med kyckling och nudlar

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik och värmande morotssoppa med kyckling och nudlar. Toppad med sesamfrön och salladslök.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Morot

500 g

Rapsolja

1 msk

Ingefära

1 tsk, finriven

Chili flakes

½ tsk

Kokosmjölk, lätt

2½ dl

Vatten

7 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Kycklingbröstfilé

400 g

Risnudlar okokta

180 g

Salladslök

2 st

Sesamfrön

4 tsk

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Skär morötter i grova bitar.
  2. Värm hälften av oljan i en gryta och fräs lök en stund. Blanda ner vitlök, ingefära och chili flakes och låt fräsa med hastigt. Tillsätt morötter, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter.
  3. Strimla kyckling.
  4. Värm resterande olja i en panna och stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Mixa soppan slät. Blanda ner kokosmjölken och låt allt bli varmt. Smaka av med salt, peppar och ev. mer chili.
  7. Servera soppan med kyckling och nudlar. Häll upp i skålar och toppa med strimlad salladslök och rostade sesamfrön.