Murkel- och dillgratinerad hummer
4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Lyxig rätt med hummer, som är gratinerad med vitlök, murklor, vitt vin och parmesan. Mycket gott tillsammans med den knapriga serranoskinkan!
Ingredienser
Lök
½ st, gul/gula
Vitlök
1 klyfta(or)
Margarin flytande 80%
1 tsk
Svamp
1½ dl, murklor
Vin, vitt torrt
1 dl
Mjölk 1,5%
1 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1 dl
Majsstärkelse (redning)
2 tsk
Parmesanost
2 msk
Äggula
1 st
Dill
1 knippe(n)
Lufttorkad skinka
4 skiva(or), Serrano
Hummer kokt
300 g, 2 st