Foto av Murkel- och dillgratinerad hummer från WW ViktVäktarna

Murkel- och dillgratinerad hummer

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Lyxig rätt med hummer, som är gratinerad med vitlök, murklor, vitt vin och parmesan. Mycket gott tillsammans med den knapriga serranoskinkan!

Ingredienser

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Svamp

1½ dl, murklor

Vin, vitt torrt

1 dl

Mjölk 1,5%

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Parmesanost

2 msk

Äggula

1 st

Dill

1 knippe(n)

Lufttorkad skinka

4 skiva(or), Serrano

Hummer kokt

300 g, 2 st

Instruktioner

  1. Blötlägg, förväll och hacka murklorna. Hacka lök och vitlök. Fräs det i margarin tillsammans med svampen, slå på vin och låt det koka in i murklorna. Slå i mjölk och grädde, låt det koka ett par minuter, red av med redning. ta från värmen och tillsätt parmesan och äggula under omrörning. Lägg i hackad dill, smaka av med salt och peppar. Lägg ut skinkan på bakplåtspapper och rosta i ugnen på 225° i ca 10 min eller tills de fått en gyllenbrun färg och blivit knapriga. Tag ut och låt svalna. Dela humrarna på längden, gröp ur köttet från klorna, hacka det och lägg i murkelstuvningen. Slå stuvningen över hummern och gratinera i ugn. Servera direkt med skinkskivorna och sallad.