Foto av Hett stekt ris med räkor från WW ViktVäktarna

Hett stekt ris med räkor

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Lätt men mättande lunch. Avgör hettan själv genom att anpassa mängden sambal oelek.

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl

Salladslök

2 st

Olivolja

1 tsk

Broccoli

½ stånd

Sambal oelek

½ tsk

Ägg

1 st

Cocktailtomater

7 st

Skalade räkor

1½ dl

Mango

½ st

Koriander

2 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Koka riset. Skala och strimla lök och fräs i olja i en stekpanna. Skär broccoli i bitar och blanda ner. Rör i sambal oelek och ris. Låt fräsa en liten stund. Knäck i ägg och rör runt. Dela tomater och blanda i tillsammans med räkor. Skär mango i bitar och lägg på, strö över koriander. Smaka av med salt och peppar.