Foto av Moules Marinières från WW ViktVäktarna

Moules Marinières

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt fransk klassiker - musslor med smör, vitt vin, vitlök, grädde och persilja. Perfekt för en romantisk afton för två.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Fänkål

½ medelstor(t)/medelstora

Smör

2 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Fiskbuljongtärning

1 st

Blåmusslor i nät ca 1 kg

1 förp, avser rå vikt och ätlig del, tvättade

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Mellangrädde 27% ovispad

1½ dl

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken och hacka fänkål fint. Fräs lök och fänkål i smör 3-4 minuter i en stor kastrull tills det mjuknat. Höj värmen, lägg i pressad vitlök, smulad buljongtärning, musslorna och vinet. Sätt på ett lock och koka tills musslorna öppnat sig. Ta upp musslorna med en hålslev och lägg i en skål. Häll grädden i kastrullen och koka ner till en mustig sås. Salta och peppra. Häll såsen över musslorna och strö över finhackad persilja. Servera direkt. Tips! För en matigare variant kan du koka lite pasta al dente och blanda ihop med musslorna.