Foto av Mustig kycklinggryta från WW ViktVäktarna

Mustig kycklinggryta

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Laga denna smarriga kycklinggryta tomat, basilika och vitlök. Serverad med pasta och broccoli.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Socker

1 tsk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Basilika

1 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Broccoli

1 stånd

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs kyckling och lök i margarin i en stekpanna. Rör i krossade tomater, socker och vinäger, smaka av med salt och peppar. Tillsätt basilika och låt puttra 10-15 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Dela broccolin i buketter och lägg ner i kycklinggrytan, låt puttra ytterligare 5 minuter. Servera med pasta.

Anteckning

Önskas lite krispigare broccoli, stek den hastigt i en panna och servera bredvid.