ViktVäktarna - Nötfärschili med svarta bönor och ugnsrostad sötpotatis

Nötfärschili med svarta bönor och ugnsrostad sötpotatis

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik, men relativt mild, nötfärschili med paprika, lök och bönor serverad med rostade sötpotatisklyftor och koriander.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

400 g

Olivolja

4 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprika

2 st, 1 grön och 1 röd

Nötfärs 5%

300 g

Krossade tomater

2 förp

Vatten

2 dl

Spiskummin

1 msk

Paprikapulver

2 tsk, rökt

Salt

1 tsk

Chilipulver

2 krm

Svartpeppar

2 krm

Svarta bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Koriander

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta sötpotatisen (skalet kan vara kvar). Blanda med hälften av oljan, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills den mjuknat och fått fin färg, ca 20 minuter.
  3. Finhacka lök och vitlök. Skär paprika i mindre bitar.
  4. Hetta upp resterande olja en gryta. Sänk värmen och lägg ner gul lök och paprika. Fräs under omrörning några minuter tills det börjar mjukna. Blanda ner färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt.
  5. Tillsätt krossade tomater, vatten, finhackad vitlök, spiskummin, paprikapulver, salt, chilipulver och svartpeppar. Låt sjuda ca 10 minuter. Skölj bönorna och blanda ner i grytan. Låt sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka ev. av med mer kryddor.
  6. Servera grytan med ugnsrostad sötpotatis. Toppa med koriander.