Foto av Nötkebab från WW ViktVäktarna

Nötkebab

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det här är en mättande kebab som får sin karaktäristiska smak av spiskummin och koriander.

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Nötfärs 10%

400 g

Spiskummin

2 krm

Koriander

2 tsk

Sambal oelek

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Pitabröd

4 st

Ajvar relish

1 dl, stark

Tomat

2 st

Mynta

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Riv löken.
  2. Blanda ihop färsen med spiskummin, koriander, sambal, lök och pressad vitlök.
  3. Hetta upp en stekpanna och häll i oljan. Lägg i köttet och fräs på hög värme. Finfördela köttet under stekningen med en stekspade. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm pitabröden så att de blir mjuka och skeda i ajvar. Lägg i köttet, skivad tomat och myntablad.