ViktVäktarna - Omelett med svamp och spenat

Omelett med svamp och spenat

2
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En av de mest klassiska omeletterna - svamp och spenat. God och snabb lunchrätt.

Ingredienser

Champinjoner

100 g, skogschampinjoner

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Spenat, färsk

25 g

Dragon

1 msk, hackad

Senap

1 tsk, gronkornig

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

1 msk

Sallad

1 dl

Instruktioner

  1. Skiva svamp.
  2. Värm hälften av oljan i en panna och stek svampen några minuter tills den fått fin färg. Blanda ner pressad vitlök och spenat och låt steka med tills spenaten mjuknat. Blanda sedan ner dragon och senap. Salta och peppra lätt.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  4. Värm resterande olja i en annan panna och häll i äggstanningen. Låt steka en stund på låg värme tills omeletten stelnat.
  5. Toppa ena sidan med svamp- och spenatblandningen. Vik omeletten och stek i ytterligare ca 1 minut. Servera med sallad.