ViktVäktarna - One pot bolognese

One pot bolognese

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vi vågar nästan lova att du, från och med har testat denna one pot bolognese, aldrig igen kommer koka pastan vid sidan av köttfärssåsen. Det blir så otroligt krämigt och gott när stärkelsen från pastan läcker ut direkt i köttfärssåsen och reder den. Dessutom slipper du diska en extra gryta, och bara det kan ju vara anledning nog att testa detta recept!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula, stor

Vitlök

2 klyfta(or), 2-3 klyftor

Olivolja

2 tsk

Tomater, passerade

700 g

Nötfärs 5%

500 g

Vatten

7 dl

Köttbuljongtärning

2 st

Ketchup

2 msk

Chili flakes

1 tsk

Salt

1½ tsk

Svartpeppar

½ krm

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Värm olja på låg värme i en stor kastrull (minst 5 l) och fräs lök och vitlök tills den mjuknat något. Tillsätt färsen och låt den brynas tillsammans med löken.
  3. Blanda ner passerade tomater, vatten, buljongtärningar, ketchup och kryddor och blanda runt. Lägg i spaghetti, och låt den mjukna lite och tryck därefter ner den i vätskan. Låt sjuda 10-15 minuter utan lock tills pastan är klar, rör om då så att pastan inte klibbar ihop. Smaka ev. av med mer kryddor.