One pot teriyakilax
11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Om fiskgratäng hade varit lika stort i Asien som i Sverige tippar vi på att den hade sett ut ungefär så här. Nu är det ju inte det, men vi tog oss friheten att slå ihop två av våra favoritkök. Resultatet blev krämig och gosig ”comfort food” med nudlar, teriyaki, kokosmjölk, grönkål och lax.
Ingredienser
Grönkål
150 g
Risnudlar okokta
180 g
Teriyakisås
2 dl
Vatten
2 dl
Kokosmjölk, lätt
1 dl
Japansk soja
½ dl
Vitlök
1 klyfta(or)
Sesamolja
1 tsk
Lax
500 g
Sesamfrön
1 msk
Koriander
1 knippe(n)
Chili flakes
½ tsk
Lime
1 st