Foto av Öppen fiskburgare från WW ViktVäktarna

Öppen fiskburgare

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Smarrig fiskburgare med härligt krisp från japanskt ströbröd.

Ingredienser

Torsk

150 g

Äggvita

1 st

Dill

½ msk, hackad

Citron

1 st, ½ tsk rivet skal

Panko ströbröd

1½ msk

Rapsolja

2 tsk

Cottage cheese, naturell 4%

3 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Rågbröd grovt med hela korn

1 skiva(or), stor(t)

Sallad

1 dl

Tomat

1 st

Lök

½ st, röd/röda

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär fisken i fina bitar och blanda med äggvita, dill och citronskal. Krydda med salt och peppar. Blöt händerna och forma till en biff. Vänd den i panko. Stek den gyllenbrun i olja på båda sidorna. Lägg över i en ugnsfast form och låt biffen steka klart i ugn i ca 7 min. Mixa cottage cheese med dijonsenap, krydda med salt och peppar. Rosta brödet i en torr stekpanna. Lägg på sallad. Skiva tomat och lök och lägg på tillsammans med burgaren. Toppa med cottage cheeseröran.