Örtbakad kycklingfilé med rostade grönsaker och basilikaolja
5
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Allt på en plåt-rätter är lika älskvärda som behändiga. Denna kombo med sötpotatis, aubergine och fänkål toppad med örtbakade kycklingbröst och basilikaolja är dessutom helt oemotståndlig!
Ingredienser
Sötpotatis okokt
400 g
Aubergine
1 medelstor(t)/medelstora
Fänkål
1 medelstor(t)/medelstora
Olivolja
1 msk
Flingsalt
½ tsk
Kycklingbröstfilé
600 g
Rosmarin
1 tsk
Timjan
1 tsk
Vitlök
2 klyfta(or)
Cocktailtomater
250 g
Basilika
½ kruka(or)
Vatten
2 msk
Citron
1 msk, pressad
Olivolja
2 msk
Ruccola
70 g