Örtfylld lammstek med sötpotatis och pumpa - ViktVäktarna

Örtfylld lammstek med sötpotatis och pumpa

7
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Avancerat
Lammstek med örter, serveras med utsökt butternutpumpa och sötpotatis och en smakrik gramolata.

Ingredienser

Salvia

10 g, 10 blad

Mynta

10 g, 10 blad

Bladpersilja

1 knippe(n)

Rosmarin

1 stjälk(ar)

Vitlök

2 klyfta(or)

Kapris

2 tsk

Senap (dijon)

½ tsk

Äppelcidervinäger

1 msk

Vatten

3 msk

Citron

½ st

Lammstek (fett bortskuret)

800 g

Rapsolja

1 msk

Lök

1 st, gul/gula

Sötpotatis okokt

1 kg

Butternutpumpa

300 g

Vatten

4 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Timjan

½ knippe(n), hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg örter, vitlök, kapris, senap, vinäger och vatten i en matberedare. Blanda i rivet skal och pressad saft från citron och mixa till en grov röra.
  3. Ta bort ev. nät och putsa köttet. Vik ut och salta och peppra. Bre ut 3 msk gremolata i mitten av steken, rulla och bind ihop.
  4. Hetta upp olja i en ugnssäker panna. Bryn köttet runt om tills det fått färg.
  5. Skala och skiva lök, sötpotatis och pumpa. Lägg lök, sötpotatis- och pumpaskivor på en ugnsplåt. Salta, peppra och blanda ner hackad timjan. Koka upp vatten och buljongtärning och häll över grönsakerna. Lägg köttet ovanpå och täck med aluminiumfolie, sätt in plåten i ugnen, ca 40 min eller tills innertemperaturen på köttet är 60-70°. Ta ut och låt stå ca 15 min innan köttet skärs upp.