ViktVäktarna - Oxfilé med grillad paprikasalsa

Oxfilé med grillad paprikasalsa

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
I denna rätt är köttet verkligen stjärnan. En fin bit oxfilé ackompanjerad av enbart en paprikasalsa osar lyx! Och är du sugen på något tillbehör passar ett gott potatismos eller ugnsrostade jordärtskockor fint till.

Ingredienser

Vitlök

1 klyfta(or)

Koriander

1 knippe(n)

Lime

1 st

Spiskummin

¼ tsk

Cayennepeppar

¼ tsk

Grillad paprika i lag (utan olja)

150 g

Olivolja

1 msk

Oxfilé

600 g

Instruktioner

  1. Finhacka vitlök och mosa lätt. Blanda med salt, finhackad koriander, rivet limeskal, spiskummin och cayenne. Finhacka paprika och blanda ner.
  2. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Grilla på båda sidor några minuter tills det är lagom genomstekt. Låt vila någon minut och servera sedan med paprikasalsan.