Sverige
Om du vill se innehållet för ditt land, eller för att logga in, ändra till United States.
Foto av Oxfilé med semitorkade tomater och svampröra från WW ViktVäktarna

Oxfilé med semitorkade tomater och svampröra

5
Points®
Total tid
3 tim 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
3 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kantarellröran med färskost är verkligen pricken över i till det möra goda köttet och de smakrika tomaterna. Måltiden tar lite tid att göra, men största jobbet sköter ugnen.

Ingredienser

Cocktailtomater

400 g

Olivolja

1 msk

Crema di balsamico

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

½ tsk

Rosmarin

½ tsk

Oregano

½ tsk

Socker

1½ tsk

Rotselleri

250 g

Oxfilé

600 g

Olivolja

¼ msk

Kantareller

300 g

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, gul

Olivolja

½ msk

Färskost 11%

150 g

Instruktioner

  1. Börja med att göra tomaterna. Sätt ugnen på 150°. Skär tomaterna i hälften och lägg i en bunke. Häll i olja och balsamico. Pressa i vitlök. Häll i örter och socker. Blanda runt och lägg på en plåt. Ställ in mitt i ugnen i ca två timmar. Krydda tomaterna med salt och peppar. Skala och skär rotselleri i klyftor. Lägg på en plåt. Putsa köttet från hinnor. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg i en ugnsfast form. Sätt en termometer i köttet och ställ in det i ugnen. Ställ samtidigt in plåten med rotsellerin. När innertemperaturen är ca 55-58° så är köttet medium. Ta ut och låt det vila under folie i ca tio minuter. Hacka kantareller och lök. Värm olja i en stekpanna och bryn löken. Lägg i svampen och stek tills vätskan försvunnit. Krydda med salt och peppar. Låt svalna lite och blanda i osten. Skär upp köttet. Servera tillsammans med tomater, rotselleri och svampröra.