ViktVäktarna - Pad thai med fläskkotlett

Pad thai med fläskkotlett

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Aldrig har vi väl träffat någon som ogillar pad thai? Denna busenkla pad thai är gjord med fläskkotlett och en enkel sötstark woksås. Givetvis toppad med jordnötter, som sig bör.

Ingredienser

Risnudlar okokta

200 g

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Broccoli

1 stånd

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

3 klyfta(or)

Japansk soja

½ dl

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Socker

1 msk

Sambal oelek

2 tsk

Lime

1 st

Sesamolja

1 msk

Ägg

2 st

Jordnötter, salta

30 g

Instruktioner

  1. Koka nudlarna al dente i saltat vatten, sila och skölj med kallt vatten. Låt rinna av och klipp dem om de är väldigt långa.
  2. Strimla kött tunt, dela broccoli i små buketter, strimla stammen och skiva morot i tunna stavar. Skiva vitlök fint.
  3. Blanda ihop en sås på soja, fisksås, vinäger, socker, sambal och pressad saft från halva limen.
  4. Hetta upp hälften av oljan i en djup panna eller wok på högsta värme. Stek köttet ca 30 sekunder, lägg sedan i broccoli och morot tillsammans med resterande olja och låt steka med ett par minuter. Tillsätt vitlök och låt steka med ca 1 minut.
  5. Gör lite plats i pannan och knäck ner äggen. Låt dem steka under omrörning ca 1 minut och blanda sedan ner såsen och nudlarna. Stek ihop allt ett par minuter, kontrollera att köttet är genomstekt.
  6. Toppa med finhackade jordnötter och servera med limeklyftor.