Palak Paneer
14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Husman från Indien! Traditionellt är denna gryta alldeles grön och består enbart av väldigt lite tomat. Här har vi gjort om proportionerna något så att den blir mer krämig och tomatsmakande än originalet. Nu för tiden går det att få tag på den milda osten paneer i de flesta affärer, men grytan är även väldigt god med halloumi.
Ingredienser
Basmatiris okokt (100% fullkorn)
2 dl
Gurkmeja
1 tsk
Grönsaksbuljongtärning
1 st
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
2 klyfta(or)
Ingefära
2 msk, riven
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
½ msk
Tomatpuré
2 msk
Tikka masala, utan socker
2 msk
Krossade tomater
1 förp
Matlagningsvin, vitt
1 dl
Havregrädde 13 %
1 dl
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljongtärning
1 st
Paneer
450 g
Margarin flytande 80%
½ msk
Lime
1 st
Spenat, färsk
150 g
Koriander
1 knippe(n)