ViktVäktarna - Pankopanerad citronkalkon med krossad potatis

Pankopanerad citronkalkon med krossad potatis

7
Points®
Total tid
2 tim 30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Citron- och örtmarinerade kalkonfiléer serveras med krossad potatis smaksatta med persilja.

Ingredienser

Citron

2 st

Timjan

1 tsk

Kalkonbröstfilé

600 g

Färskpotatis

800 g

Bladpersilja

½ knippe(n)

Panko ströbröd

50 g

Olivolja

2 msk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Blanda ihop rivet skal och saft från 1 citron med timjan, salt och peppar i en påse. Lägg kalkonen i påsen och låt den marineras i kyl minst 2 timmar, gärna över natten.
  2. Koka potatis. Häll av vattnet och krossa lätt med en gaffel eller handen. Hacka persilja och blanda ihop med potatisen.
  3. Vänd kalkonfiléerna i panko och stek dem i olja.
  4. Servera med potatisen, citronklyftor och sallad.

Anteckning

Det blir ännu godare, och du sparar tid, om du kokar potatisen kvällen innan och förvarar i kylen tills de ska krossas.