Foto av Pannacotta med kardemummagubbar från WW ViktVäktarna

Pannacotta med kardemummagubbar

6
Points®
Total tid
2 tim 15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Med inspiration från Italien skapar du denna härliga pannacotta som kommer att uppskattas av alla. Pannacotta är också perfekt att bjuda på eftersom den ska göras i förväg.

Ingredienser

Gelatinblad

3 st

Vaniljstång

1 st

Mjölk 1,5%

1 dl

Socker

1 msk

Yoghurt, fruktyoghurt 2%

3 dl, vaniljyoghurt

Jordgubbar

150 g

Florsocker

1 msk

Kardemumma

1 tsk

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en kastrull tillsammans med mjölk och socker. Koka upp mjölken. Lägg i gelatinbladen och rör så att de löser sig. Låt mjölken svalna till fingervarmt. Blanda det sedan med yoghurt. Häll upp i glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar för att stelna. Skär jordgubbarna fint och blanda med socker och kardemumma. Lägg det på pannacottan och servera.