Panzanella med mozzarella och tomat
5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Italienarna är experter på att ta tillvara på rester. Detta är ett gott exempel från Toscana där dagsgammalt bröd får nytt liv tillsammans med tomat, basilika, gurka och mozzarella. Servera som förrätt eller dubbla mängden och servera som en lätt lunch i solen.
Ingredienser
Bröd ljust/vitt
100 g, surdegsbröd
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Basilika
1 tsk, torkad
Cocktailtomater
500 g
Gurka
1 bit(ar)
Mozzarella
75 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Citron
2 tsk, pressad, pressad
Vitlök
1 klyfta(or)
Basilika
1 msk, färsk, hackad