Pasta bolognese med aubergine och linser
11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lite grönare och godare bolognese. Samma mustiga köttsmak från färsen, men också den lite nötiga tonen från belugalinserna som är så himla god. För att inte tala om aubergine som sätter extra guldkant på den här rätten.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
2 klyfta(or)
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Aubergine
1 medelstor(t)/medelstora
Olivolja
1 msk
Nötfärs 5%
250 g
Torra belugalinser
2 dl
Krossade tomater
1 förp
Vatten
5 dl
Balsamvinäger
1 msk
Honung
1 tsk
Timjan
½ msk, torkad
Oregano
½ msk, torkad
Pasta okokt (typ spaghetti)
250 g
Parmesanost
½ dl