ViktVäktarna - Pasta bolognese med aubergine och linser

Pasta bolognese med aubergine och linser

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lite grönare och godare bolognese. Samma mustiga köttsmak från färsen, men också den lite nötiga tonen från belugalinserna som är så himla god. För att inte tala om aubergine som sätter extra guldkant på den här rätten.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Nötfärs 5%

250 g

Torra belugalinser

2 dl

Krossade tomater

1 förp

Vatten

5 dl

Balsamvinäger

1 msk

Honung

1 tsk

Timjan

½ msk, torkad

Oregano

½ msk, torkad

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Parmesanost

½ dl

Instruktioner

  1. Finhacka lök, vitlök och morot. Skär auberginen i mindre bitar.
  2. Fräs grönsakerna i olja i en djup panna några minuter under omrörning.
  3. Tillsätt färs och bryn den. Blanda ner linser, krossade tomater, vatten, vinäger och honung och låt det koka upp. Låt sjuda 25-30 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtkryddor.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och servera med bolognesen. Toppa med parmesan.