Foto av Pasta carbonara med rökt skinka och citron från WW ViktVäktarna

Pasta carbonara med rökt skinka och citron

10
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
God och mättande pasta carbonara som är enkel att tillaga. En pasta carbonara brukar dessutom gå hem hos barnen hemma, varför krångla till det?

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Skinka

200 g, rökt, i bit

Citron

1 st, rivet skal

Ägg

2 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Parmesanost

4 msk, finriven

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning.
  2. Tärna skinkan och stek tillsammans med rivet citronskal. Blanda det med avrunnen kokt pasta.
  3. Vispa ihop ägg och matlagningsbas. Häll det över pastan, krydda med salt och peppar och låt det bli varmt.
  4. Lägg upp på i djupa tallrikar och strö över parmesanost.