ViktVäktarna - Pasta med fläskkotlett och svamp i grönpepparsås

Pasta med fläskkotlett och svamp i grönpepparsås

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god pasta med fläskkotlett och svamp i en grönpepparsås med tydlig syra från balsamvinäger.

Ingredienser

Champinjoner

700 g

Schalottenlök

2 st

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, eller tagliatelle

Rapsolja

2 tsk

Vatten

5 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Grönpeppar

1 msk, i lake

Balsamvinäger

2 msk

Körvel

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Skär svamp i mindre bitar, finhacka lök och strimla kött.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en panna och bryn köttet några minuter. Ta från pannan och stek svamp och lök i samma panna i resterande olja några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka 5-10 minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner matlagningsbas, grönpeppar, vinäger och köttet i pannan, låt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med pasta och toppa med körvel.