ViktVäktarna - Pasta med kronärtskocka och grönkål

Pasta med kronärtskocka och grönkål

10
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad, krämig och god pasta med grönkål, kronärtskocka, citron och parmesan.

Ingredienser

Grönkål

200 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Kronärtskockshjärtan i vatten

1 förp

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Äggula

4 st

Parmesanost

2 dl, finriven

Citron

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Repa grönkål. Dela bladen i mindre bitar och finhacka stammen. Strimla chili fint och skiva upp kronärtskockorna.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 3 dl kokvatten.
  3. Blanda ihop äggulor, 1 ½ dl parmesan, rivet citronskal och finriven vitlök.
  4. Värm olja i en djup panna och stek grönkålsstammen några minuter. Blanda ner bladen, kronärtskockan och chilin och låt steka med tills bladen sjunkit ihop.
  5. Blanda ner pasta och ägg- och oströran och spä med lite kokvatten i taget tills du har en bra krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  6. Servera toppat med resterande parmesan.