ViktVäktarna - Pasta med lövbiff i tomatsås

Pasta med lövbiff i tomatsås

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god och enkel vardagspasta med lövbiff och en massa grönsaker i tomatsås.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st, röda

Lövbiff

400 g

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

250 g

Olivolja

2 tsk

Tomater, hela konserverade

2 förp, körsbärstomater

Basilika

2 tsk, torkad

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Halvera zucchini och skiva tunt. Strimla paprika och lövbiff.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, spara ca 1 dl av kokvattnet.
  3. Värm hälften av oljan i en djup panna och fräs löken tills den är mjuk, ca 10 minuter. Blanda ner zucchini och paprika och låt steka med 5 minuter under omrörning. Blanda ner vitlök, tomater, basilika, koka upp och låt det sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hetta upp resterande olja i en panna och stek lövbiffen ca 2 minuter. Blanda ner den kokta pastan, kokvattnet och lövbiffen i tomatsåsen.