Pasta med broccolipesto
9
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varför hålla sig till den klassiska pesto Genovese när det finns så många andra goda varianter? Här är en lite matigare variant med broccoli. Det är dessutom ett utmärkt recept att komma ihåg när du hittar en ledsen broccoli längst in i kylen som verkligen sett sina bästa dagar. Mixad med nötter, citron och parmesan får den nytt (om än ganska söndersmulat) liv!
Ingredienser
Broccoli
2 stånd
Basilika
1 kruka(or)
Vitlök
2 klyfta(or)
Parmesanost
2 msk
Pinjenötter
2 msk
Socker
1 tsk
Cayennepeppar
1 tsk
Citron
½ st, pressad
Olivolja
3 msk
Pasta okokt (typ spaghetti)
150 g, tagliatelle
Tomat
4 st