ViktVäktarna - Pasta med fläskytterfilé och tomat

Pasta med fläskytterfilé och tomat

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagat, enkelt och gott. Funkar precis lika bra med kycklingfilé om du gillar det mer.

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Cocktailtomater

125 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Köttbuljongtärning

1 st

Vatten

2½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1¼ dl

Persilja

2 tsk, torkad

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Strimla fläskytterfilé, halvera tomat och skiva purjolök.
  2. Stek köttet i olja ett par minuter till fin färg, tillsätt sedan tomat och purjolök och låt fräsa med en liten stund. Tillsätt buljongtärning, vatten och matlagningsbas och låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med persilja, peppar och ev. salt.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda såsen med pastan och avsluta med lite grovmalen svartpeppar.

Anteckning

Vill du ha mer smak på såsen, blanda ner chilisås och/eller dijonsenap.