ViktVäktarna - Pasta med svamp, svartkål och ostsås

Pasta med svamp, svartkål och ostsås

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En både snabb och underbart god vardagsrätt som går hem hos de flesta. Svamp, svartkål, vin, parmesan och pinjenötter, allt blandat med pasta - känner du hur det vattnas i munnen?

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Svartkål

200 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Parmesanost

50 g

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök. Dela svamp och kål i mindre bitar. Hetta upp en djup panna med margarin och stek lök och svamp. Pressa ner vitlök och tillsätt kål.
  3. Låt kålen sjunka ihop något och häll på vin och matlagningsbas. Låt det reduceras till ungefär hälften och blanda ner parmesan.
  4. Låt osten smälta och blanda sedan ner pastan.
  5. Rosta pinjenötter i en torr panna och toppa pastan.

Anteckning

Toppa med lite extra hyvlad parmesan.