ViktVäktarna - Pasta med rostad brysselkål och druvor

Pasta med rostad brysselkål och druvor

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Brysselkål - en klassisk vattendelare. Somliga avgudar den, medan andra gör allt för att undvika den. Men är det någon rätt som skulle kunna få alla de där skeptikerna att mjukna till den gulligaste av alla kålsorter, är det denna! Vi rostar dem tillsammans med vindruvor, lök, vitlök och timjan och sedan blandas de med pasta, balsamvinäger och chèvre. Ingen kan ju ogilla detta!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Brysselkål

500 g

Vindruvor

200 g

Timjan

1 msk

Olivolja

2 tsk

Pasta okokt (typ penne)

250 g, t ex orecchiette

Getost (chèvre)

80 g

Balsamvinäger

4 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka lök och vitlök. Dela brysselkål i mindre bitar.
  3. Blanda ihop brysselkål, druvor, lök, vitlök, timjan och olivolja. Salta och peppra och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 35-40 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda ihop pasta med det ugnsrostade (inkl. ev. safter från pannan) och toppa med smulad ost och vinäger.

Anteckning

Precis som med så mycket annat blir även druvor sötare av att ugnsbakas och de passar utmärkt till den milda, lite beska brysselkålen och den salta chèvren.