Pasta med rostad brysselkål och druvor
11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Brysselkål - en klassisk vattendelare. Somliga avgudar den, medan andra gör allt för att undvika den. Men är det någon rätt som skulle kunna få alla de där skeptikerna att mjukna till den gulligaste av alla kålsorter, är det denna! Vi rostar dem tillsammans med vindruvor, lök, vitlök och timjan och sedan blandas de med pasta, balsamvinäger och chèvre. Ingen kan ju ogilla detta!
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
2 klyfta(or)
Brysselkål
500 g
Vindruvor
200 g
Timjan
1 msk
Olivolja
2 tsk
Pasta okokt (typ penne)
250 g, t ex orecchiette
Getost (chèvre)
80 g
Balsamvinäger
4 tsk