ViktVäktarna - Pasta med tomat- och morotssås

Pasta med tomat- och morotssås

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En vegansk krämig pasta som går hem hos de flesta! Smakrika konserverade körsbärstomater, söta morötter, vitlök och oregano ger en väldigt god smak till såsen och cashewnötter, mixade till en slät puré, ger en ljuvlig krämighet till den. Vardagsfavorit!

Ingredienser

Cashewnötter

1 dl

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Tomatpuré

3 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Oregano

½ msk

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Instruktioner

  1. Lägg nötter i en skål och häll på kokande vatten. Låt stå ca 10 minuter.
  2. Hacka lök och tärna morötter smått.
  3. Värm olja i en kastrull och stek löken och morötterna minst 10 minuter. Blanda ner tomatpuré och finriven vitlök, låt steka med 1 minut under omrörning. Tillsätt tomater och oregano och låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, spara lite av kokvattnet.
  5. Häll av nästan allt vatten från cashewnötterna och mixa till en puré. Blanda ner i tomatsåsen och mixa till önskad konsistens med stavmixer. Blanda ihop såsen med pasta och lite av pastavattnet.

Anteckning

Det är väldigt gott att smaksätta såsen med ca 1 tsk chipotlepasta.