ViktVäktarna - Pasta med tomat- och tonfisksås

Pasta med tomat- och tonfisksås

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabbt, enkelt och billigt! Alltså den perfekta vardagsrätten. Pasta med tomat- och tonfisksås smaksatt med vitlök och persilja.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

½ msk

Tomatpuré

2 msk

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Chilipulver

2 krm

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Tärna morötter smått.
  2. Hetta upp olja i en djup panna och fräs lök och morot på låg värme 5-10 minuter. Tillsätt vitlök, tomatpuré, tomater och chilipulver, låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och ev. mer chili.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner avrunnen tonfisk och pasta i tomatsåsen och låt allt bli varmt.
  5. Toppa med hackad persilja.