Foto av Patatas bravas från WW ViktVäktarna

Patatas bravas

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hemligheten med att få potatis knaprig och god är att koka den riktigt mjuk och sedan bryta upp och ugnsgrilla den. Det blir helt suveränt gott, testa!

Ingredienser

Potatis

6 st, à 80 gram

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Turkisk yoghurt 10%

1 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Citron

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka potatisen riktigt mjukt. Behåll skalen på. Finhacka chilin. Blanda ihop en aioli med yoghurt, majonnäs, chili, pressad vitlök och pressad citron. Salta och peppra. Ställ kallt. Sätt ugnen på 200 grader och grill. Bryt upp potatisen med händerna eller två gafflar. Salta och peppra ordentligt och droppa över olivoljan. Grilla i ugnen tills potatisen fått en fin yta. Servera med den grymma aiolin.