Foto av Pepparkakor från WW ViktVäktarna

Pepparkakor

2
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
1 tim
Tillagningstid
20 min
Portioner
99
Svårighetsgrad
Medel
Ställ till med pepparkaksbak i år! Knåda, kavla, tryck olika former och skjuts in i ugnen! En underbar doft sprider sig i hela huset...

Ingredienser

Sirap

1½ dl, ljus

Margarin flytande 80%

150 g

Socker

dl

Kryddnejlika

3 tsk, malen

Ingefära

1 msk, malen

Bikarbonat

3 tsk

Kanel

1 msk

Vetemjöl

10 dl, 8-10 dl

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull, blanda ner sirap, socker, kryddorna och låt det koka upp. Häll upp 8 dl mjöl och 1 ägg i bunke. Häll margarinblandningen över och arbeta samman till en slät och fin deg. Tillsätt ev mer mjöl. Stjälp upp den varma degen på bakbordet, kavla och tryck ut figurer. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugn 200-225° ca 5-8 minuter.