ViktVäktarna - Pepparkaksmuffins med lingonfrosting

Pepparkaksmuffins med lingonfrosting

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
30
Svårighetsgrad
Medel
Juliga pepparkaksmuffins med en lingonfrosting är en given favorit på adventsfikan. Lika gulliga som goda!

Ingredienser

Ägg

2 st

Socker

2 dl

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Rapsolja

1 dl

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

2 tsk

Kanel

2 tsk

Kardemumma

1 tsk, malen

Ingefära

1 tsk, malen

Kryddnejlika

1 tsk, malen

Färskost 11%

300 g

Lingonsylt

½ dl

Florsocker

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Lägg sköljda och avrunna bönor i en bunke tillsammans med yoghurt och olja och mixa till en helt slät smet med stavmixer. Blanda sedan ner i äggsmeten.
  4. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kryddor och blanda ner i smeten.
  5. Fyll muffinsformar till drygt hälften och sätt in i ugnen ca 10 minuter (kolla av med en provsticka). Låt svalna.
  6. Lägg färskost, lingonsylt och socker i en bunke och mixa till en slät röra. Bre på muffinsen.

Anteckning

Vill du göra dig till och göra muffinsen extra snygga är det fint (och gott) att toppa med färska lingon!