ViktVäktarna - Pepparkaksplättar med ädelost

Pepparkaksplättar med ädelost

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Om det, mot förmodan, blir några rester av pepparkakorna efter julen är detta rätt sätt att ta hand om dem! Pepparkaksplättar toppade med ädelost, granatäpple och granatäppelsirap är en hel liten fest!

Ingredienser

Pepparkakor

50 g, 1 dl smulor

Ägg

2 st

Havredryck 1,5%

4 dl

Vetemjöl med fullkorn

1¾ dl

Bakpulver

2 tsk

Kanel

½ tsk

Margarin flytande 80%

4 tsk

Ädelost 30%

70 g

Granatäppelsirap

1 msk

Granatäpple

½ st

Instruktioner

  1. Mixa pepparkakorna till fina smulor.
  2. Separera äggulor och äggvitor. Vispa vitorna till ett fast skum.
  3. Vispa ihop äggulorna med pepparkakssmulorna, lite av havredrycken, mjöl, bakpulver, kanel och salt. Vispa till en klumpfri smet och häll på resten av havredrycken. Vänd försiktigt ner äggviteskummet.
  4. Värm lite margarin i en panna eller plättlagg och stek små plättar.
  5. Lägg upp på ett stort fat, smula över ost, ringla över granatäpplesirap och toppa med granatäpplekärnor.

Anteckning

Det är också otroligt gott att servera dem med lingon och pudrat florsocker över. Receptet ger ca 55 plättar.