Foto av Picklade rotfrukter från WW ViktVäktarna

Picklade rotfrukter

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gott, nyttigt och så rätt i tiden är det att göra picklade grönsaker i alla former. Här använder vi rotfrukter. Enkelt att göra och vackert att ge bort.

Ingredienser

Picklad broccoli

½ stånd

Picklade betor

150 g, polkabetor

Picklad morot

200 g

Persilja

½ knippe(n)

Lagerblad

2 st

Instruktioner

  1. Dela broccolin i små buketter. Skala och skiva polkabetor och morötter. Varva rotfrukter och persilja i en glasburk.
  2. Koka upp 1 dl ättika, 5 dl vatten, 1 dl socker och lagerblad och rör om så att sockret löser sig.
  3. Ta upp lagerbladen och häll lagen över rotfrukterna. Låt svalna och sätt på lock, förvara svalt.