Foto av Pimientokyckling från WW ViktVäktarna

Pimientokyckling

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Det är svårt att få kyckling saftigare än då den kokas. Här smaksätts den dessutom på ett annorlunda sätt.

Ingredienser

Potatis

350 g

Kycklingbröstfilé

1 liten(t)/små

Chilipeppar

½ st, röd/röda, pimiento

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, gul

Avokado

½ liten(t)/små

Lime

½ st

Tabasco

2 droppe(ar)

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis. Banka ut kycklingen och täck den med skivad pimiento. Krydda med salt och peppar. Rulla samman till en rulle och täck med aluminiumfolie. Tänk på att det måste vara tätt. Sjud rullen på svag värme ca 15 min. Skiva vitlöksklyftan och rosta den i olivolja i en kastrull. Tillsätt hackad gul lök och fräs 1 min. Ta av från plattan och blanda ner skivad avokado. Smaksätt med pressad lime, tabasco, salt och peppar. Pressa potatisen och servera den med kycklingen och avokadosalladen.