Foto av Pizza med rucola, skinka och salami från WW ViktVäktarna

Pizza med rucola, skinka och salami

18
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hemmagjord pizza är absolut bäst. Här bjuds det på en variant med skinka och salami som toppas med rucola efter tillagningen, njut!

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Vatten

2 dl

Salt

½ tsk

Olivolja

1 msk

Vetemjöl

5 dl

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Krossade tomater

500 g

Tomatpuré

1 msk

Basilika

1 tsk

Oregano

½ tsk

Skinka

100 g

Salami 33%

10 skiva(or)

Champinjoner

100 g, färska

Ost riven 17%

150 g

Ruccola

70 g, 1 påse

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Smula jästen i en bunke. Häll det ljumma vattnet i bunken och rör ut jästen. Rör i salt och olja. Blanda i mjöl, lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Gör nu tomatsåsen. Hacka lök och vitlök fint. Värm oljan i en kastrull. Fräs löken. Häll i tomater, tomatpuré och örter. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Kavla ut degen i en långpanna. Bred ut tomatsås. Lägg på skinka och salami. Skiva svampen och lägg på. Strö över ost. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 minuter. Toppa med ruccola och servera. Tips! Använder du inte all tomatsås så frys in den tills nästa gång det är dags för pizza.