ViktVäktarna - Pizza pockets

Pizza pockets

3
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Piroger, empanadas, pizza pockets... kärt (läs gott) barn har många namn, lite beroende på var de kommer ifrån. Gemensamt har de att de består av någon typ av deg fylld med något matigt och gott innehåll, och nästan alltid ost. I dessa har vi svamp, rökt kalkon och ost. Och för att göra det enkelt för oss, som man ibland måste, är de gjorda på färdigköpt pizzadeg från kyldisken i butiken. Så enkelt och så gott! För en vegetarisk variant kan du byta ut kalkonen mot exempelvis soltorkade tomater eller grillad paprika.

Ingredienser

Champinjoner

150 g

Kalkonbröstpålägg

50 g

Rapsolja

1 tsk

Ost riven 17%

3 msk, lagrad

Tomatpuré

2 msk

Vatten

1 msk

Oregano

1 tsk, torkad

Pizzadeg, färdig, kyld

1 förp

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Tärna svamp och kalkon. Stek svamp i olja. Blanda svamp och kalkon med ost, tomatpuré, vatten och oregano. Krydda med salt och peppar.
  3. Kavla ut degen och halvera den. Klicka ut 12 klickar av fyllningen med lite mellanrum på ena degstycket. Lägg på det andra degstycket och tryck till så att fyllningen inkapslas. Skär runt fyllningen med en kniv och tryck sedan ut kanterna med en gaffel.
  4. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn ca 20 minuter.

Anteckning

Stek spenat och blanda med de andra ingredienserna, det blir både gott och snyggt.