ViktVäktarna - Pizza med portabello och parmesan

Pizza med portabello och parmesan

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Genvägar är inte alltid senvägar. Ibland kan genvägarna vara det som gör att det faktiskt hamnar något på matbordet. Här har vi använt en färdig pizzadeg för en pizza i raketfart. Vi toppar den med en citron-, vitlök- och honungssås, portabello, parmesan och solroskärnor och den är bara så otroligt god!

Ingredienser

Portabello

300 g

Olivolja

1 tsk

Pizzadeg, färdig, kyld

1 förp

Fraiche 5%

1 dl

Honung

1 tsk

Citron

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Parmesanost

4 msk

Solroskärnor

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skiva portabello.
  3. Värm olja i en panna och stek svampen tillsammans med lite salt den fått lite färg.
  4. Blanda fraiche med honung, lite pressad citron och pressad vitlök.
  5. Dela pizzadegen i 4 bitar och kavla ut tunt.
  6. Lägg över pizzorna på en plåt med bakplåtspapper och bre på vitlökssåsen. Fyll på med svamp, finriven parmesan och solroskärnor.
  7. Sätt in i ugnen ca 10 minuter tills den fått fin färg. Ta ut och mal över svartpeppar och riv över citronskal.